Regionale Bibliotheek Eindhoven

Gemeenschapshuis 'De Ronde'
Tongelresestraat 146
5613 DP  Eindhoven
bibliotheek@nkbv-oostbrabant.eu

De volgende openingstijd
onbekend


Tijdens de openingstijden zijn we ook telefonisch bereikbaar op nummer 06-???

Afbeelding

Bibliotheek NKBV Oost-Brabant

Uitgelicht

De bibliotheek is helaas definitief gesloten.

social-media

Mail de bibliotheek

Vragen?

Zowel voor het verkrijgen van persoonlijke informatie als het inzien en/of lenen van de materialen kunt u bij ons terecht. Wij hebben in de bibliotheek allerlei soorten materialen: gidsjes, topo's, instructieboeken, kaarten, cd-roms, tijdschriften en leesboeken (ook buiten Europa). U kunt voor 2 weken de boeken, kaarten, topo's of tijdschriften lenen. U mag deze materialen echter niet meenemen op vakantie (tocht).
Op de computer in de bibliotheek kunt u bekijken welke kaarten en boeken er in onze bibliotheek zijn, maar ook wat de andere NKBV-bibliotheken hebben.

De tijdschriften waar wij een abonnement op hebben zijn: Berge, Bergsteiger, Bergen Magazine (nederlandstalig), Climb (klimmen binnen en buiten), Op pad, Op weg en Panorama.

De bibliotheekmedewerkers helpen u graag door het aanwijzen van de gidsen en kaarten of met het uitzetten van uw tocht. Zij hebben vaak zelf ervaring in de verschillende gebieden en kunnen ook van daaruit tips en informatie geven.

Wij zoeken met ingang van volgend jaar een nieuwe bibliothecaris die na inwerking de taken van de huidige bibliothecaris kan overnemen.
De bibliothecaris is de eindverantwoordelijke van de NKBV-bibliotheek Eindhoven.

  • is lid van de landelijke Bibliotheek Commissie
  • geeft sturing aan een enthousiast team medewerkers
  • bestelt 2x per jaar boeken en kaarten bij de landelijke besteller
  • beheert de tijdschriften
  • neemt deel aan landelijke en regionale promotieactiviteiten
Wij hebben nog behoefte aan enthousiaste medewerkers die 1x in de 6 weken op donderdagavond in de bibliotheek hun ervaring in de bergen aan anderen willen overdragen.

Hans Spaargaren en de bibliotheekmedewerkers.