Bergsportkamp

Bergsportkamp

Vindt plaats op t/m om 17:00
Locatie: Innertkirchen (CH)

Kosten

zelfstandig klimmer € 10.00

Details

Een bergsportkamp is een ontmoetingsplek voor bergsporters, jong en oud om samen van de bergen te genieten. Dit jaar gaan we samen met NKBV regio Rijnland naar Innertkirchen in Zwitserland. Op de camping ontmoeten we elkaar en bieden we een ontmoetingsplek voor bergsporters.
Vanaf de camping zijn vele alpiene rotsroutes, alpiene touren, sportklimtuintjes en wandelpaden bereikbaar. Ook bevindt zich in de buurt een klettersteigroute. Fietsers kunnen zich vermaken op de mountainbike of op grote passen zoals de Sustenpas en Grimselpas. Kinderen kunnen zich vermaken in de vele beekjes nabij de camping en natuurlijk een bezoekje aan de beroemde Aareschlucht.
Naast de ontmoetingsplek voor gelijkgestemden willen we ook een korte workshop 'gletsjerwandelen' en 'alpiene rotsklimmen' aanbieden. Gedurende drie dagen proberen we de Sustenhorn en omliggende toppen te beklimmen en leert een NKBV instructeur je de beginselen van het wandelen op stijgijzers en gaan over gletsjers. Heb je al wat ervaring met rotsklimmen maar wil je graag de stap naar alpiene rotsklimmen maken? Neem dan deel aan onze driedaagse workshop alpiene rotsklimmen. Aan deze workshops zijn kosten verbonden en is een minimum aantal deelnemers noodzakelijk.
Binnenkort publiceren we hier meer informatie over deze nieuwe activiteit.